IMG_5406

Authentieke beleving…

Vorige week vrijdag had ik een uitje samen met goeie vriend en beauty coach Thijs Willekes. We waren uitgenodigd bij de opening van de showroom van The Scent Company. The Scent Company importeert en distribueert internationale merken met haar focus op geuren, geurkaarsen en herenverzorgingsproducten. Niche merken uit Italie, Frankrijk, Engeland en Spanje. Dus met andere woorden: een paradijs voor iemand zoals ik die gek is op mooie, exclusieve geuren.

 

Ik heb altijd een voorkeur gehad voor een authentieke geur. Niet een parfum die je op elke hoek van de straat kan kopen, maar iets wat mij persoonlijk aanspreekt. Zo maakte ik als kind mijn eigen parfum. Ik verzamelde overal proefflacons en mixte die door elkaar. Nou wil ik niet beweren dat het elke keer uitdraaide op een bestseller, maar ik wilde wel een geur dragen die eigen was.

 

 

IMG_5407IMG_5408
 

Dus je begrijpt dat mijn bezoek aan The Scent Company een waar cadeau was. De beleving begon al bij binnenkomst door alle mooie verpakkingen en flacons. Er waren een aantal “neuzen” aanwezig om de passie van hun product met je te delen en ze namen rustig de tijd om op zoek te gaan naar mijn eigen ultieme geur. Vooral dit laatste is iets waar ik heel blij van wordt. Dat je even rustig de tijd neemt om te kunnen ervaren. Wat vind ik lekker ruiken, hoe ontwikkeld een geur zich, wat is het verhaal achter een parfum? Het is voor mij natuurlijk een oude kinderhobby, maar hoe vaak gunnen wij onszelf nog de tijd en de ruimte om echt even te ervaren waar je blij van wordt?

 

IMG_5406

Ik heb uiteindelijk gekozen voor Nobile 1942 – Chypre 1942. Een parfum, opgedragen aan een Italiaanse actrice genaamd Anna Magnani (1908-1973), een klassieke geur met karakter. Helaas is de technologie nog niet zo ver om via dit bericht de geur met jullie te delen, maar wellicht is het leuk om het zelf eens te gaan ervaren. Even de tijd nemen om te ontdekken wat jouw authentieke geur is. En zouden we dat eigenlijk niet met alles moeten doen?

 

IMG_5409