Lijnzaadoliemasker

Kruidenvrouwtje 2.0.

Vandaag mijn blog geschreven voor Shot of Joy. Hieronder kunnen jullie hem lezen:

 

kruidenvrouwtje 2.0
vandaag: een lijnzaadolie masker

 

 

Niet alles hoeft altijd uit een potje te komen dat je koopt bij de drogisterij of beautysalon. Sommige kwaaltjes zijn prima op te lossen met wat planten uit een eigen tuin.
Vandaag heb ik voor jullie een huis-, tuin-,en keukenkruidentip, die absoluut te maken heeft met beauty: een lijnzaadolie masker. Want naast visagiste en haarstyliste ben ik ook een echt kruidenvrouwtje 2.0. Hoe dat zo gekomen is, zal ik uitleggen.
Al vanaf kleins af aan heb ik iets met dingen die eigenlijk voor grote mensen zijn bedoeld. Misschien omdat ik niet zo groot van stuk ben (1.64, zonder hakken) en altijd op zoek naar iets om tegenop te kijken.

 

“Zo zit ik sinds 4 maanden op naailes, maakt mijn hart een sprongetje als mijn avocadoplant zijn eerste blaadje laat zien en spaar ik porseleinen kopjes”

 

Mijn vader zag het al aankomen toen hij mij als vijfjarige na lang zoeken terugvond in zijn auto. Ik deed alsof ik naar mijn werk reed en luisterde naar de klanken van Ella Fitzgerald. Of toen ik als zevenjarige wilde sparen voor mijn uitzet en op mijn achtste meer theedoeken en aardappelschillers bezat dan mijn moeder.
De trend zet zich mijn hele leven door. Vandaag de dag blijken mijn hobby’s namelijk een hoog oma-gehalte te hebben.  Zo zit ik sinds 4 maanden op naailes, maakt mijn hart een sprongetje als mijn avocadoplant zijn eerste blaadje laat zien, spaar ik porseleinen kopjes en kan ik met veel plezier naar programma’s op tv kijken van een omroep die eigenlijk voor 50+ is.

 

 

“De meeste van jullie kennen misschien Klazien uit Zalk nog, een heerlijk nuchter kruidenvrouwtje (met kat Simon Peres)”

 

Mijn fascinatie voor oudhollandse huis-, tuin-, en keukentips zal dan ook niemand verbazen.
De meeste van jullie kennen misschien Klazien uit Zalk nog, een heerlijk nuchter kruidenvrouwtje (met kat Simon Peres). Ze was een hit in de jaren 90, had een eigen tv blokje en liet daar zien dat sommige kwaaltjes prima op te lossen zijn met wat planten uit je eigen kruidentuintje. Heerlijk vond ik dat!
Dus koos ik er een aantal jaar geleden voor om naast mijn werk een studie Chinese geneeskunde/voedingsleer te doen. Nu kan ik in mijn vrije tijd volledig veranderen in een kruidenvrouwtje 2.0 en drankjes brouwen voor welk kwaaltje dan ook.

 

Zo heb ik hieronder een huis,- tuin,- en keukentip voor een masker van lijnzaad. Je hebt het allemaal misschien wel in huis, lijnzaad en na dit recept kan je het ook eens gebruiken voor een ander doeleind. Veel plezier!

Lijnzaadmasker

 

 

 

Masker van Lijnzaadpitjes (100% biologisch)

Iets wat je waarschijnlijk gewoon in huis hebt (of anders gewoon te koop in de supermarkt of natuurvoedingswinkel), maar waar je nu niet 1,2,3 aan gedacht had om te gebruiken als gezichtsmasker. Lijnzaad zit boordevol omega oliën, die de huid verzachten, verstevigen en kalmeren. Ook werkt het hydraterend. Het is echt goed voor je huid en na de behandeling voelt je gezicht  zijdezacht aan.
Enjoy!

 

Benodigheden

  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad (je kan de gebroken lijnzaad nog extra in een vijzel of keukenmachine fijn malen, hoe fijner het is, hoe makkelijker het blijft zitten)
  • 4 eetlepels gekookt water
  • Een washand

 

Hoe ga je te werk;

  1. Zorg dat je gezicht schoon is
  2. Voeg 4 eetlepels gekookt water bij het lijnzaad en roer dit goed door. Je merkt dat het prutje een beetje slijmerig wordt maar dat is goed, dan komt de olie vrij. Als het te dik blijft, kan je nog een klein beetje extra gekookt water toevoegen.
  3. Laat het prutje even afkoelen totdat het lauw is, check anders even op je pols of het genoeg is afgekoeld.
  4. Breng het masker aan met je vingers op je gezicht en neem je hals ook mee.
  5. Laat het masker 10 minuten intrekken.
  6. Haal het masker eraf met je vingers en maak dan je gezicht met een lauwwarme, vochtige washand schoon.